Verkeer

Verkeersvrije week
Van vrijdag 16 tot donderdag 22 september 2016 gaat de verkeersvrije week door. Alle kinderen krijgen maandag een spaarkaart. De kinderen die volgende week al stappend of trappend (te voet, met de fiets of met de step) naar school komen, krijgen ’s morgens een sticker op hun spaarkaart. Indien de kinderen ook een fluovest of een fietshelm dragen, krijgen ze een extra sticker. Wanneer hun spaarkaart vol is, krijgen ze een leuke beloning. De spaarkaarten worden opgehangen op een poster in de klas.

Strapdag
Vrijdag 16 september 2016 gaat de strapdag door. De bedoeling is dat zoveel mogelijk kinderen en ouders te voet of met de fiets naar school komen. Op deze dag komen 300.000 kinderen al stappend en trappend naar school. De campagne stimuleert duurzame verplaatsingen wat beter is voor de mobiliteit, het milieu en de gezondheid. Vrijdagochtend zullen we op de speelplaats met de lagere school het straplied voor onze ouders zingen, het bijhorend dansje doen en de grootste of meest originele menselijke ketting vormen. Zorg er dus voor dat jullie er allemaal bij kunnen zijn!

Sam de verkeersslang
De verkeersarme week met Sam de verkeersslang gaat door van …………. tot …………… 2017. De bedoeling is dat de kinderen gedurende deze week op een milieuvriendelijke manier (te voet, met de fiets, step, bus, trein) naar school komen. Per milieuvriendelijke verplaatsing krijgen de kinderen ’s morgens een sticker. Indien ze ook een fietshelm dragen kunnen ze een extra sticker verdienen. Deze stickers worden elke dag op Sam de verkeersslang, die in de inkomhal omhoog hangt, gekleefd. Samen streven er met heel de school naar dat Sam op het einde van de week vol stickers kleeft. Alle kinderen krijgen op het einde van deze week een beloning voor hun inzet.

Autovrije straat
Tijdens de verkeersarme week met Sam de verkeersslang mogen er gedurende een hele voormiddag geen auto’s onze straat, het Grasmushof, in en uit rijden. We ontbijten dan met heel de school op het pleintje voor de school. Dit schooljaar gaat deze autovrije dag door op …………………….. 2017 van 8u tot 12u.

BOBBI- project
Zoals elk jaar doen we ook dit jaar mee aan het BOBBI- project. Bobbi staat voor “Bewust Op de Baan Beweeg Ik”. Het is een initiatief van de Leuvense preventiedienst en heeft als doel kinderen van de lagere school en de kleuterschool te leren om op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals een verkeersles door een agent, een verkeerswandeling met agent, het afnemen van verkeerstoetsen, Meester op de fiets, mobiel verkeerspark, fietscontrole, ……

Fietsparcours
Twee tot drie keer per jaar organiseren we met de lagere school op de speelplaats een fietsparcours. De kinderen nemen die dag hun fiets (en fietshelm) mee naar school en oefenen hun fietsvaardigheden, verkeersregels en verkeersborden.

Fiets- en wandeltocht naar het Provinciaal domein in Kessel-Lo
Elk schooljaar sluiten we met heel de lagere school af met een uitstap naar het Provinciaal domein. De kinderen van het 1ste en 2de leerjaar gaan te voet en met de bus. De kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar gaan met de fiets. Tijdens deze wandel- en fietstocht volgen we de veiligste route onder begeleiding van voldoende leerkrachten en ouders.