Eten op school

Tijdens de middagpauze kunnen de kinderen op school blijven eten in de klas of bij goed weer op het pleintje (Grasmushof). De kinderen brengen hun boterhammen en een drankje van thuis mee. Wij staan erop dat uw kind een drinkbeker en brooddoos meebrengt en geen wegwerpverpakking. Water is steeds verkrijgbaar.

Warme maaltijden:
Wie dit wenst, kan zijn/haar kind warm laten eten tijdens de middag. Dit moet op voorhand doorgegeven worden aan het secretariaat. Eerst eten de kleutertjes warm in de refter, daarna is het de beurt aan de kinderen van de lagere school.

PRIJZEN MIDDAGMAAL:

[column width=”45%” padding=”5%”] KLEUTERS:

  • Soep: € 0,65
  • Volledige maaltijd: € 3
  • Maaltijd zonder dessert: € 2,90

[/column] [column width=”45%” padding=”5%”]LAGERE SCHOOL:

  • Soep: € 0,65
  • Volledige maaltijd: € 3,55
  • Maaltijd zonder dessert: € 3,45

[/column][end_columns]

Biofruit op school / Snoeparme school:

Onze school neemt deel aan het project Biofruit op school. Dit project loopt in het kader van de Campagne 10 op 10 voor Biologische Landbouw. Voor slechts 10 euro kan uw kind gans het jaar door wekelijks genieten van een stuk biologisch fruit op school. De school zorgt voor een kwalitatief en een gevarieerd aanbod van fruit. Dit eenmaal per week, telkens op woensdag.

Kinderen eten de laatste jaren steeds minder groenten en fruit. Kinderen vinden fruit wel lekker maar toch eten ze op dit moment nauwelijks de helft van de hoeveelheid die wordt aanbevolen. Door het wekelijks aanbieden van fruit en door de kinderen samen fruit te laten eten en er extra aandacht aan te besteden, hopen wij hen een gezonde gewoonte aan te leren die ze thuis verderzetten.

In onze school hebben we bovendien gekozen voor biologisch fruit. Biofruit is niet bespoten met chemische middelen. Daarom is de productie ervan beter voor het milieu en is de kans op residuen op het fruit onbestaande.

We zijn een snoepvrije school, dus geef je kinderen geen snoep mee. Op school is een gezond tussendoortje, een stuk fruit of koek aan te bevelen.

Bewaren