Eten op school

Tijdens de middagpauze kunnen de kinderen op school blijven eten in de eetzaal. De kinderen kunnen hun boterhammen meebrengen en een drankje van thuis. Wij staan erop dat uw kind een drinkbeker meebrengt en geen wegwerpverpakking. Water is steeds verkrijgbaar. Er is ook een waterfontein beschikbaar op de speelplaats.

Warme maaltijden:

Er zijn warme maaltijden op school te verkrijgen. Verwittig je juf maandelijks wanneer je warm gaat eten, dan kunnen we de juiste hoeveelheid bestellen.

De warme maaltijden (aantal) moeten iedere maand doorgefaxt worden naar SODEXHO. Alleen bij afwezigheden met ziekbriefje van de dokter zal het middagmaal vanaf de 4de dag (beslissing Raad van Bestuur) niet aangerekend worden.

 

PRIJZEN MIDDAGMAAL MET DRANK:

KLEUTERS:

  • Soep: € 0,65
  • Middagmaal: € 2,80
  • Vegetarisch middagmaal: € 4,15
  • Fruitproject: € 10,00

LAGERE SCHOOL:

  • Soep: € 0,65
  • Middagmaal: € 3,20
  • Vegetarisch middagmaal: € 4,15
  • Fruitproject: € 10,00

Biofruit op school / Snoeparme school:

Onze school neemt deel aan het project Biofruit op school. Dit project loopt in het kader van de Campagne 10 op 10 voor Biologische Landbouw. Voor slechts 10 euro kan uw kind gans het jaar door wekelijks genieten van een stuk biologisch fruit op school. De school zorgt voor een kwalitatief en een gevarieerd aanbod van fruit. Dit eenmaal per week, telkens op woensdag.

Kinderen eten de laatste jaren steeds minder groenten en fruit. Kinderen vinden fruit wel lekker maar toch eten ze op dit moment nauwelijks de helft van de hoeveelheid die wordt aanbevolen. Door het wekelijks aanbieden van fruit en door de kinderen samen fruit te laten eten en er extra aandacht aan te besteden, hopen wij hen een gezonde gewoonte aan te leren die ze thuis verderzetten.

In onze school hebben we bovendien gekozen voor biologisch fruit. Biofruit is niet bespoten met chemische middelen. Daarom is de productie ervan beter voor het milieu en is de kans op residuen op het fruit onbestaande.

We zijn een snoepvrije school, dus geef je kinderen geen snoep mee. Op school is een gezond tussendoortje, een stuk fruit of koek aan te bevelen.